zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sinovi legendarne Tajči v postopku pridobivanju hrvaškega državljanstva

25. 4. 2024; 06.00
Avtor: K.M.
879136_222-tajci

Tatjana Matejaš Cameron foto: Vir: Instagram Tajči Cameron

Nekdanja hrvaška pevka Tajči si očitno leta po selitvi v Združene države Amerike in sedem let po smrti moža spet ustvarja prihodnost v domači Hrvaški.

Tatjana Matejaš oziroma bolje poznana kot Tajči je bila svetla zvezda nekdanje skupne države, nato pa je čez noč izginila in se za več let umaknila iz javnosti. Pred časom je za revijo Jana spregovorila o tem, zakaj je čez noč odšla in zakaj si je življenje kljub priljubljenosti v nekdanji skupni državi ustvarila v Združenih državah Amerike. "V Ameriko sem šla iskat sebe in se pozdravit. Nisem nameravala ostati tam. Morala sem se odmakniti od sredine, v kateri nisem več vedela, kdo sem. Morala sem biti »lutkica«, sladka Tajči. Moji sodelavci so hoteli to oblikovati še bolj komercialno. Vedno je bil na vrsti nov hit, pa naslednji, vedno hujši pritisk. Najprej sem se morala odmakniti od ljudi, ki so pritiskali name. Drugi korak je bil – to sem že prej vedela, pa nisem znala povedati – duhovnost," je leta 2022 povedala za omenjeno revijo. 

Legendarna pevka Tajči je novembra leta 2017 izgubila dolgoletnega partnerja in podpornika, moža Matthewa Camerona, s katerim se je poročila leta 1999. Matthew Cameron je umrl star komaj 47 let, ko je nenadoma zbolel za pljučnim rakom. V zakonu pa sta se razveselila rojstva treh sinov Blaisa, Danteja in Evana Amadeusa, ki pa si očitno želijo prihodnosti v domovini svoje matere. Vsi trije so namreč v postopku pridobivanja hrvaškega državljanstva. 

Družinska fotografija, ki jo je pevka objavila ob čustvenem zapisu, posvečenemu njenemu pokojnemu možu. foto: Vir: Instagram Tajči Cameron

Zakaj takšna odločitev? 

Pevka je za hrvaške medije razkrila, da so želeli v postopek že leta, a da se le-tega preprosto niso lotili. "Lani je moj srednji sin Amadeus prevzel pobudo in nam organiziral naloge, po katerih smo nato začeli celoten proces. Zelo sem vesela, da je pobuda in želja po državljanstvu prišla od njih in da tega nismo naredili avtomatsko, ko so bili še otroci. Vsi trije bi radi delili svoje talente in znanje na Hrvaškem ter dali svoj prispevek – h gospodarstvu, kulturi in tehnologiji," je za portal 24sata še povedala pevka.

Najmlajši sin sam ne more zaprositi za državljanstvo, saj je po ameriškem zakonu še mladoleten. Njegove papirje mora tako uradno izpolniti Tajči. 

prejšnji članek
Gašper Rifelj se je pred mesecem dni se je s solzami poslovil, a ...
Svet slavnih
Gašper Rifelj se je pred mesecem dni se je s solzami poslovil, a ...
naslednji članek
Če bi imel Klemen Bučan moč, bi končal vojne …
Resničnostni šovi
Če bi imel Klemen Bučan moč, bi končal vojne …