oblaki, vreme
Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na radarsko sliko

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Glavni negativec v Botrih črpal navdih pri domačih politikih

13. 3. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
boris-svrtan

Boris s televizjsko hčerko Valentino. foto: NOVA TV

Igralec Boris Svrtan, ki v seriji Botri igra ministra, je pojasnil, kako se je znašel v vlogi negativca, s katerim nima prav nič skupnega.

Borisa ste lahko spremljali tekom upodobitve lika Vlada Hercega, ki se v seriji Botri pojavlja skozi prekinjajoče se časovno obdobje, saj je vseskozi prepleten z liki, zlasti z družino Gotovac. Da se bo tako dolgo vračal v serijo, je Svrtana sicer presenetilo, sprva je bilo namreč načrtovano, da bo njegova vloga v zgodbi zgolj gostujoča.

Boris Svrtan foto: NOVA TV

»Povabila v Botre sem se razveselil, me je pa presenetil obseg vloge. Moralo bi biti le nekaj prizorov, a so pisci dobili nov navdih. Trudim se ugoditi izzivom, ki jih prinaša vloga, igrati ministra čimbolj prepričljivo in se hkrati izogniti stereotipa o ultra zlobnem značaju,« je v pogovoru za dnevnik.hr pojasnil igralec ter poudaril, da z likom Vlada nima prav nič skupnega.

»Zasebno nisem niti malo podoben takšnem liku, mislim pa, da je tudi na ta način, torej z upodobitvijo takih karakterjev, mogoče opozoriti na globoko korupcijo, ki se dogaja v naši družbi. Včasih je res grozno brati, kako zelo podli so nekateri naši javni ljudje v politiki v svojih goljufijah. In tako sem se na žalost tudi pripravljal na to vlogo, nenazadnje sem leta opazoval dogajanje okoli sebe, čudeč se takšnim likom …« je presenetil z iskrenostjo igralec in ob tem še dodal, da z vživljanjem v vlogo ni imel težav, zlasti zaradi odličnega vzdušja, ki je vladalo med igralci in produkcijsko ekipo.

Boris Svrtan kot Vlado Herceg foto: NOVA TV

prejšnji članek
Nepričakovan dvojec: Gregor Trebušak in Sanja Modrić
Svet slavnih
Nepričakovan dvojec: Gregor Trebušak in Sanja Modrić
naslednji članek
Odpravite se na oddih na morje …
Življenjski slog
Odpravite se na oddih na morje …